Vinter o fjälliv

Av att döma hur stugorna går åt som smör i solsken i fjällen under jullovet så skulle man helt klart ha varit tidigare ute för att boka boende inför en skidsemster under julledigheten! :-O

Nåja, med lite pusslande så har jag ju trots allt förmånen att kunna komma iväg under s.k lågsäsong, d.v.s alldeles före, alternativt efter jullovet - då det dessutom är mycket billigare!

Just nu kör Skistar.com en drive med s.k Kidz Prize; gratis SkiPass, skidhyra o gruppskidskola för alla barn mellan vecka 2-5. Helt OK, tycker jag!

Var uppe i Sälen med äldsta sonen alldeles innan jul 2008, o betalade bara ca 300:- för en lägenhet i Tandådalen - mitt i backen, i princip.
Det går inte att få tag i lika billigt i år, men jag kan inte påstå att det är direkt dyrt heller. Åtminstone inte om man har förmånen att kunna åka strax innan eller efter jullovet d.v.s.

Får se om jag pusslar ihop en skidsemester för mig o barnen, eller om jag bara åker upp över en dag någonstans i närheten o åker med stora sonen, eftersom lilla sonen är i det minsta laget för slalom än så länge.
Kanske vore praktiskt att ha aningens mer koll på de knubbiga små benen innan man spänner på honom ett par pjäxor! :-D
Men å andra sidan; det ska ju börjas i tid....!Utsikt från våran lägenhet, Tandådalen 2008På toppen!
Tandådalen 2008

Sommar 2011

Nu har Fritidsresor släppt de mest populära resmålen o hotellen inför sommaren 2011: http://www.fritidsresor.se

Nytt för i år (??) är budgetalternativet för barnfamiljer; Familjefyndet, där barnvänliga hotell med klassificering FFF presenteras, för dem som inte vill lägga ut alltför mycket pengar på själva boendet, utan ha en del pengar över till annat under semestern.

Annars så lanseras ju de stora semesterbyarna (Blue Village o Blue Star) som de allra barnvänligaste alternativen, men nu har alltså Fritidsresor tänkt om o väljer att presentera även andra hotell som "barnvänliga"!

Själv är jag inte så mycket för de stora semesteranläggningarna med Bamse-klubbar o All inclusive o allt som hör till. Jag bor gärna på ett lite mindre hotell - dock är ju barnpool ett krav!
All inclusive är inte riktigt min grej - provade på det i Turkiet 2009, o det slutade med att vi iaf gick ut o åt på restaurang mot slutet av veckan! 
För mig är det en del av charmen med att resa; att gå ut o prova på olika restauranger o maträtter.

Kanske bekvämare med All inclusive om man reser med många mindre barn dock, men själv tänker jag undvika det i fortsättningen, så långt det är möjligt. 

Spjälsäng, som oftast finns att beställa i förväg på de större anläggningarna mot en mindre kostnad, går även oftast att få på de mindre hotellen - enklast är väl egentligen att maila hotellet i fråga på egen hand o höra efter! Oftast är de väldigt tillmötesgående.
Eller lägg in önskemål om barnsäng i din bokning.


Själv tänker jag dock avvakta vad gäller att boka utlandsresa inför kommande år - tanken är att ha is i magen o åka riktigt, riktigt billigt som s.k. sista-minuten i slutet av maj/början av juni.
Förutsatt att allt klaffar med jobbet o ledighet osv! :-)Icmeler, Turkiet 2008.
Mitt paradis på jorden!

En dag på zoo

Igår for vi till Parken Zoo i Eskilstuna, jag o sönerna.
Hade tänkt att ge oss av runt nio-rycket, så att vi var på plats vid 10.00, då de öppnar.
Döm om min förvåning då jag slog upp ögonen på morgonen, o klockan redan var 08.30!
Barnen hade tagit sovmorgon.
Och jag hade förlitat mig på dem som väckarklockor.
Osis.

Nåja, klockan blev väl en 10.30 när vi lämnade sta'n, så vi passade på att ta lunch på välkänd hamburgerkedja strax innan vi kom fram till djurparken - o därmed slapp vi köpa svindyr mat inne på zoo.

Var en mkt lyckad dag, med glada o nöjda barn.
Ja, så länge lillkillen (11 månader idag!) fick spatsera omkring själv, på egna knubbiga små ben, så var han nöjd - men satte jag honom i vagnen så blev han stel som en pinne o klagade högljutt.
Han har ju nyligen lärt sig gå, o tycker därmed tydligen att det är det bästa - o enda! - sättet för honom att ta sig fram.
Vagnen är helt plötsligt inte lika poppis längre.

Men, men...bara man tar det i hans takt så går det bra.
Naturligtvis får han ju åka vagn emellanåt också - vare sig han vill eller inte! :-)
Mina o hans åsikter angående hans gångfärdigheter går nämligen isär en smula!Storebror o lillebror kollar in aporna

Inne i tropikhuset, bland krokodiler o ormar!Stora sonen åker karusellStål-Henrik o Supersnälla Silver-Sara var där

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0