Sälen 2011

Nu är vi nyss hemkomna från Sälen o Hundfjället, hela lilla familjen.
Har varit där på en kortvecka, vilket kändes alldeles lagom, även fast 6-åringen önskade att vi kunde stanna några dagar längre!
Han har blivit en riktig hejare på skidorna nu, o åker alla slags liftar (knapplift, ankarlift o sittlift) o säkerligen alla slags backar också, även om jag inte har tagit med honom ut i de svarta ännu! Men hade han fått välja så hade han säkert inte tvekat en sekund - han är inte särskilt rädd av sig, min äldste son!

6-åringen har gått i skidskola om dagarna, medans jag har kunnat åka två utav dagarna; både tillsammans med sonen o en stund på egen hand.
Hade sällskap av två väninnor plus barn till fjällen, o vi har turats om att åka skidor o passa barn! Vilket jag är otroligt tacksam över, eftersom 1-åringen är aningens för liten för att ge sig ut i slalombacken ännu!

Jag hade nog inte riktigt känt efter innan hur mycket jag egentligen saknat att stå på skidorna - det var hela två år sedan jag sist åkte, o nu har jag definitivt fått mersmak o tänker inte låta det gå så lång tid mellan gångerna igen.

Bodde som sagt i Hundfjället i år, där jag har varit många gånger tidigare, både som barn o i vuxen ålder. Jag tycker att det är ett bra ställe om man har barn med sig - de har bra med barnbackar o knappliftar, o så har de ju (icke att förglömma!) Trollskogen, där jag själv har åkt åtskilliga gånger som barn.
Numer är det istället min 6-årige sons favoritbacke - o roligast var såklart alla små hopp vid sidan av själva backen.

Denna gången bodde vi i Trollbäcken, som ligger alldeles intill backarna, så det tog inte mer än ett par minuter att gå till närmaste lift. Det fanns även skiduthyrning alldeles runt hörnet, så läget fanns det m.a.o inget att klaga på! Smidigt när man har småbarn med sig, att bo nära backen!

I ett ögonblick att vilja leva farligt för en stund så fick jag för mig att provåka Väggen - men (o)tur för mig så var den stängd, vilket kanske var lika så väl?!
Tog mig dock nerför World Cup-backen några gånger, vilket gav en nog så stor kick.

Ett besök på äventyrsbadet Experium vid Lindvallen hanns också med under veckan, vilket jag nog måste säga ändå var värt det väl tilltagna inträdet. Två stora vattenrutschkanor samt utomhusbad o småbarnspool o diverse andra roligheter. Se länk för mer info: http://www.skistar.com/experium

Nu är Sälen 2012 redan prel.bokat o förhoppningen är att lillkillen ska kunna stå på skidorna tills dess!
Säsongen 2011/2012 finns tillgänglig att boka här: http://www.skistar.com/sv/Salen/Om-Salen/Nyheter/Boka-1112/
Boendet i Trollbäcken, HundfjälletSonen i liften, på väg upp mot dimmig topp!På väg ned från dimmig topp!Tur att det fanns lego i värmestugan! :-PSpex med skidskolelärarenPå väg in i Trollskogen, HundfjälletI Trollskogen"Tack o adjö - massor med SNÖ!!!"


Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0