Sommaren 2012

Nu är större delen av resebolagens utbud för sommaren 2012 släppta, så nu är det bara att välja o vraka bland resorna!
För den som har en obegränsad ekonomi d.v.s!
För oss andra har ett gediget letande, sökande o jämförande börjat, för att försöka att komma över en sådan billig o prisvärd resa som möjligt.
Fritidsresor har f.n dubbel ICA-rabatt om du bokar via www.ica.se, vilket är 1000:- rabatt per bokning. Detta gäller under hela sommaren 2012.
Apollo i sin tur har f.n 500:- i rabatt på alla sina Apollo Favourite-hotell, medans Ving har 500:- rabatt på samtliga hotell under nästa sommar.
Dock tänker jag ha is i magen o invänta de s.k boka-tidigt- eller sommarlovs-rabatterna, då resorna brukar kunna sänkas med upp till ett par tusen kronor.
Återstår att se ifall det var ett klokt beslut eller ej.

Som prisläget ser ut just nu så kan jag o två barn (till sommaren 2 resp. 8 år) resa som billigast för totalt 8100:- i grundpris, till Side i Turkiet en vecka. Till samma pris kommer vi även till Sousse i Tunisen en vecka, vilket är ett land som gör mig nyfiken - dessutom hade de både frukost o halvpension till ett riktigt överkomligt pris.
Dessa priser gäller dock i början av juni, d.v.s strax innan sommarlovet, vilket isådanafall betyder att min äldsta pojke måste ta ledigt från skolan.

Under sommarlovsperioden så är det billigaste priset för oss tre strax under 11 000:- för en vecka till Turkiet.
Detta gäller då ett fåtal hotell, o valmöjligheterna är inte särskilt stora vad gäller destination.
Vill jag välja o vraka en smula mer så får jag räkna med ca 12500:- för en vecka, o då är utbudet lite större o jag kan även välja ort.

Över 12 000:- har jag inte tänkt att vår nästa resa ska kosta, så där tar min budget slut.

Spännande, spännande är det likväl - i mitt nästa liv ska jag starta en egen resebyrå, alternativt jobba som reseledare!
I detta liv är jag ganska så nöjd med att ha reseintresset som just en hobby.

Var går Eran resa under sommaren 2012?

Marmaris, Turkiet 2008

I augusti 2008 så var jag o den då 4-årige sonen till Marmaris för första gången tillsammans.
Det var andra gången för mig där; jag var nämligen dit med mor o bror när jag var yngre, dock bodde vi då i Icmeler som är Marmaris' mindre grannort.

2008 bodde vi på lägenhetshotellet Kaptan, o vi reste med Fritidsresor. Kaptan finns fortfarande med i Fritidsresors program inför sommaren 2012, o mer info om hotellet hittar du här: http://www.fritidsresor.se/resa/turkiet/marmariskusten/marmaris/lagenheter-kaptan/?season=sommar-2012

Hotellet håller en god medelklassstandard o går hos resebolaget under kategorin Familjefynd.
Läget är det allra bästa, med bara ca 50 meter till stranden, samt några få meter upp till huvudgatan, som kantas av butiker o restauranger hela den ca två kilometer långa vägen in till själva centrum.
Vill man inte ta sig in till centrum till fots så är det lätt att hoppa på en dolmus (minibuss) var som helst utmed huvudgatan, o denna brukar kosta 2 TL (ca 8 SEK) enkel resa. Man kan då hoppa av var man vill, det är bara att hojta till åt chauffören.
Ytterligare ett alternativ är att gå längs strandpromenaden in till centrum, som även den kantas av restauranger hela vägen.

Några kilometer från Marmaris ligger den lite mindre o lugnare grannorten Icmeler, som är min personliga lilla pärla!
Det är lätt att ta sig emellan orterna, med antingen taxibåt eller dolmus.
Taxibåten avgår från olika ställen längs med strandpromenaden; dels från centrum, men även från hotellet Grand Azur, som ligger alldeles intill Kaptan. Det brukar stå skyltat längs med stranden varifrån båten avgår, så det är lätt att se!
Dolmus finns annars att ta uppifrån huvudgatan. Eller taxi såklart!

Nedan har jag lagt upp lite bilder från vår resa till Marmaris 2008:4-årige sonen med en glass vid poolenLägenhetshotell KaptanVi hade två balkonger i vår tvårumslägenhetDet fanns en sköldis i trädgården!Vid Ataturkstatyn inne i Marmaris centrumJag anno 2008Skojiga farbröder som sålde glass o spexade med sonen!Dessa ljuvligt vackra hibiscusHotellpoolenStrandpromenadenStranden i IcmelerShopping i IcmelerTaxibåt mellan Marmaris o Icmeler


Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0