Sälen

Nu är vi hemkomna från årets skidsemester, som även denna gången gick till Sälen.
Vi hade från början bokat en kortvecka (sön-tors) i Tandådalen tillsammans med två vänner till mig samt deras barn, men med det kassa vädret här hemma (sju plusgrader o regn) så ledsnade jag ur totalt, o bokade en stuga till sista-minuten-pris o åkte upp redan på torsdagen.
Så tors-sön så bodde jag o sönerna i ett av de Blå Husen i Hundfjället, o på söndagen så flyttade vi till en gemensam stuga i Röda Byn i Tandådalen, då mina vänner anlände dit.

På torsdagen då vi åkte upp så var det plusgrader o regn ända fram till några mil innan Sälen. Men så fort vi svängde av upp mot Sälenfjällen så var det massor med snö! Som vi hade längtat!!
Jag hyrde skidor till båda barnen, o 7-åringen höll till på egen hand i barnbackarna o knappliften, medans lillkillen fick testa några åk vid Trollens Snölekland (http://www.skistar.com/sv/Salen/Skidakning/Barnens-Salen/Trollskogen/Trollens-Snolekland/).

Nyårsafton var kall, minus femton grader hela dagen, o kvällen spenderades i stugan, med god mat o annat gott, o en massa raketer utanför fönstret.

Efter att våra vänner anlände så fick jag barnvaktshjälp till 2-årige sonen, så då kunde jag ockå åka en hel del skidor - härligt, härligt!

För mer info om de olika skidanläggningarna samt boende i Sälen, se http://www.skistar.comUtsikt från vårat boende i Hundfjället
En snöig dag i Tandådalen!
Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0