Sälen sommar 2012

Förra veckan besökte jag och sönerna Sälen för första gången under sommartid! Jag bokade en stuga i Bruna Byn, Lindvallen med ankomst söndag och avresa torsdag för 1395:-, vilket jag tycker är ett bra pris för en stuga.
Bruna Byn ligger alldeles vid Gustafsbacken och Gustafsliften, vilket även var den enda liften som var öppen i Sälen sommartid.
Stugan var jättefräsch med kaklat badrum, fräscht kök, två våningssängar och en soffa. Torkskåp och skidförråd finns också, vilket främst är bra vintertid.
Vår stuga i Bruna Byn, Lindvallen


Första dagen i Sälen hyrde jag cykel åt äldsta sonen, åttaåringen, som sedan roade sig kungligt i barnens Bike Park samt och Valles Down Hill-bana (Lindvallen).
Perfekt för er som - liksom jag - har aktiva och våghalsiga barn!Sonen i sitt esse


Vi tog även sittliften upp vid ett tillfälle och äldsta sonen åkte den lättaste down hill-banan nedför fjället, medans jag själv och lilleman på snart tre år gick nedför backen, vilket var en lagom promenad för en liten knatte.På väg uppåt

Lilleman på fjället
Vilopaus


Ett par dagar besökte vi Trollskogen i Hundfjället, vilket var en fantastiskt vacker och mysig upplevelse även sommartid! Vi valde att vandra uppför i Trollskogen, för att därefter ta stora familjebacken ner - men för den som vill så kan man göra tvärtom också.
Trollskogen består av flera delar, med bl.a Trollskogen, Trollens fäbod samt Tandtrollskogen.
Jättemysigt, och lagom vandringsled för även de mindre barnen. Genom Trollskogen går det alldeles utmärkt att gå med barnvagn, men vägen nedför fjället var bitvis väldigt stenig, så för den som har barnvagn med sig rekommenderar jag att ta Trollskogen både upp och ner, istället för att vandra längs med familjebacken ner.
Det finns bänkar och bord utställda på några ställen längs med Trollskogen för den som har medhavd matsäck, och för den fikasugne så är våffelstugan vid Trollens Fäbod öppen, där det förutom våfflor även finns glass och fika!
Trollskola!
Trollkyrka!
Trollbröllop!

Lilleman ville åka med trollet o hans häst


Trollskogen sommartid - svårt att tänka sig att det är samma backe som man susar nedför på skidor om vintern!
En liten vandrare
På väg nedför familjebacken i Hundfjället


Vi stannade även till vid Högfjället en utav dagarna och strosade en bit uppför backen där. Underbart vackert!
För den som vill vandra en längre tur så finns det utmärkta vandringsleder både vid Lindvallen och Högfjället, karta finns att få vid Lindvallens reception. Dock vandrade inte vi någon längre tur än Trollskogen (1,3 km uppför fjället o lika långt nedför) samt Gustafsbacken i Lindvallen, men när lilleman är några år äldre så ser jag fram emot både mer fjällvandring samt cykling (down hill) - vore häftigt att testa!Högfjället

För den som är nyfiken på Sälen sommartid så besök http://www.skistar.com/sv/Salen/Sommar

Själv har jag bokat Sälen i vinter och ser nu fram emot en hel veckas skidåkning - och en förhoppning om mycket snö!

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0