Snö!

Igår snöade det för första gången denna höst där vi bor! Mest hagelliknande små flingor - men snö likväl! 
 
I Sälen och Lindvallen körs snökanonerna för fullt inför Skidtestarhelgen v 49. Vill du få en smygtitt på backarna så kolla här.
 
 
Tandådalen 2008, strax innan jul. Törs man hoppas på samma snömängd inför denna julen, tro?!
 
 

Sälen vinter 2012

Vinterns skidsemester är för länge sedan bokad, och valet föll i år återigen på Sälen och Hundfjället, där vi bodde senast över nyår 2011/2012.
Vi återkommer även till ett välkänt boende där vi har bott ett par gånger tidigare; centralt i Hundfjället, nära backen o lagom stort för våran lilla familj!
 
Båda sönerna, tre resp. åtta år gamla, ska få gå i skidskola; yngste sonen för att lära sig att åka skidor och äldste sonen för att hålla sig sysselsatt samt få möjlighet att åka lite större backar.
Min stora pojke är en riktig hejare på utförsåkning o åker mycket och gärna i alla slags backar. Dock blir jag själv något begränsad då jag reser ensam med barnen med tanke på att lillkillen hittills är så pass liten, men förhoppningen är att han skall lära sig att åka skidor och tycka om det så pass mycket att vi kan åka på fler skidsemestrar framöver. Första gången lilleman stod på ett par skidor var förra vintern - måttligt road dock! Mina förväntningar är nu större inför denna vinter, och om inte annat så besökte vi Trollskogen så sent som i somras, och med den i färskt minne så hoppas jag att lilleman skall vara riktigt taggad! 
 
 
Lilleman skidpremiär 2011
 
 
Trollskogen januari 2011
 
 
Skidskola, Hundfjället januari 2011
 
Äldsta sonen har gått i skidskola i Sälen ett par gånger tidigare, och skidskoleledarna är verkligen toppen med de små barnen! 
Mer info om skidskola i Sälen hittar Du här: Sälen skidskola
 
Stuga i Sälen är även bokad till sportlovet, men då tillsammans med ett gäng vänner med barn. Till denna skidsemester återkommer jag då det börjar att närma sig.
 

Berlin 2013

Jag har länge velat göra en kortare weekendresa tillsammans med min äldsta son, åttaåringen, och till våren ska det äntligen bli av!
Jag har bokat in en weekend till Berlin; flygresa och två nätter på hotell. Genom Reseguiden.se så hittade jag mycket förmånliga priser på både flyg och hotell. Totalt för mig och sonen betalar jag 2 200:-, vilket då inkluderar flygresa (Lufthansa) och boende centralt i Berlin på trestjärnigt hotell.
 
Jag har redan lånat en reseguide över Berlin på biblioteket och jag tror inte att jag och sonen kommer att få långtråkigt i denna till synes livfulla och vackra stad!
 
 
Andra europeiska storstäder som lockar mig är Wien, Rom, Dublin (besökte senast för 14 år sedan!), Edinburgh, Paris och Barcelona. För att nämna några!
 
Var skulle din weekendresa gå om Du fick välja?

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0