Blommor

Dessa blommor fick jag av en god vän igår. Underbart vackra från egen höstrabatt!
 
 
Jag har även planterat ljung hemma i helgen - ett måste så här års, tycker jag!
 
 
 
 
 

Barnsemester i fjällen

Spana in Skistars nya webbsidor med tips för barnfamiljer som planerar sin skidsemester! Där kan Du läsa om allt från det bästa boendet för barnfamiljen till de olika barnområdena i skidbacken.
Länk hittar du här: http://www.skistar.com/sv/semester-med-barn/
 
"Barnens Sälen" är också en nyhet, och för att spana in den så klickar du här: http://www.skistar.com/sv/Salen/Skidakning/Barnens-Salen/
 
 
Trollbäcken i Hundfjället - poppis boende för barnfamiljer (vi bodde där 2011)
 
 
Trollskogen i Hundfjället - ett måste för barnfamiljen i Sälen!
 
 
 

Turkiet, Marmaris 2012

Nu är vi sedan ett par veckor tillbaka hemkomna från vår sjätte gemensamma resa till Turkiet, jag och sönerna.
Denna gången gick resan återigen till Marmaris, vårat fjärde besök dit, och som vanligt har vi även varit flitiga besökare i grannorten Icmeler, som är mitt lilla paradis på jorden.
 
Vi reste med Apollo i år och bodde på lägenhetshotellet Candan Apartments. Lägenheten hade två rum, med två stycken sängar i sovrummet och en bäddfåtölj i köket/vardagsrummet.
Hotellet hade betyg 3+ hos resebolaget, och jag tyckte att det var ett mycket fräscht medelklasshotell med helt okej läge och bra poolområde, speciellt för dem som reser med barn.
 
Poolområdet, Candan Apart
 

 

Candan Apartments
 
Länk till Apollos Marmaris: http://www.apollo.se/se/vart-vill-du-resa/europa/turkiet/marmaris/pages/default.aspx
Länk till Candan Apartments: http://www.apollo.se/se/vart-vill-du-resa/europa/turkiet/marmaris/accomodations/pages/candan.aspx
 
Vi åkte med resebolaget på en av deras båtutflykter en utav dagarna - naturligtvis mycket dyrare att boka via dem än att boka på egen hand, men jag blev helt enkelt lat och bekväm!
Utflykten var dock mycket trevlig, med en hel dag på en turkisk utflyktsbåt i den vackra Gökova-bukten med flera badstopp på vägen, samt god lunch.
Båda sönerna var mycket nöjda med dagen, och utflykten passade även perfekt för mindre barn och min 3-åring gick lätt ner i vattnet från båtens "badtrapp" och sedan "simmade" han i havet med sina armpuffar!
Äldsta sonen vågade hålla i en sjöborre som reseledaren simmade och hämtade vid klipporna - ett minne för livet skulle jag tro!
En båttur på havet är nästan ett måste när man besöker Turkiet, det är enormt avslappnande och en upplevelse att simma i det alldeles turkosa havet!
Det är inte för inte som området kring Marmaris kallas för just den turkosa kusten!
 
Båttur i Gökova-bukten
 

Yngste sonen på väg ner i det turkosa havet!
 

Sönerna
 

Lunch på båten
 

Magnifik utsikt
 
Utflykten kostade 75 TL för en vuxen och 40 TL för barn om jag inte minns helt fel, och som jag skrev ovan så går det att hitta mycket billigare utflykter om man söker sig utanför resebolaget. (1 TL = ca 4 SEK).
I priset ingår båttur och lunch, samt buss från hotellet. Dricka och glass finns att köpa ombord på båten.
 
En av dagarna besökte vi ett av Marmaris vattenland, och för vår del blev det en favorit i repris då vi besökte Marmaris Aqua Park dit vi även var 2010, men då hette det Dolphin Aqua Park.
Ett lagom stort vattenland och lätt att hålla reda på båda barnen!
 

 

 

Äldsta sonen på väg!
 

Yngste sonen på väg ner
 
Under vår semestervecka så besökte vi både stranden i Marmaris samt i grannorten Icmeler. Till Icmeler tar man sig lätt med antingen dolmus (minibuss) för 2,50 TL enkel resa ( = ca 10 SEK) eller taxibåt för 10 TL.
Även om taxibåten är dyrare så rekommenderar jag verkligen att prova den åtminstone en gång då det är en riktigt vacker liten tur längs med hela Marmaris' kust.
 
Solstolarna i Marmaris o Icmeler är oftast gratis, dock förväntas man då köpa något att äta och dricka på tillhörande restaurang vilket inte är något större problem för oss då vi ändå oftast äter lunch på stranden när vi är där. Annars slinker lätt en glass eller läsk ner utan större problem, så för min del gör det inget att man förväntas handla något att förtära på stranden!
En del stränder får man dock se upp med då de inte har några priser på glassen eller läsken, och då känner man sig ofta lurad när man går därifrån och man har förmodligen betalat lite för mycket än vad man hade tänkt.
Men det där lär man sig ganska så snabbt, och jag går dessutom aldrig tillbaka till ett sådant ställe utan jag håller mig till de ställen där de tar betalt efter menyn.
 
Ett par gånger hyrde jag luftmadrasser till barnen på stranden, vilket roade dem en hel del då de flöt omkring i vattnet.
 

Taxibåt mellan Icmeler och Marmaris
Icmeler
Beachen i Marmaris
 

Utsikt från beachen i Marmaris
 

Sönerna
 

Beachen i Icmeler
 

 

Sönerna
 

 

Strandpromenaden i Icmeler
 

Strandraggar'n
 
På onsdagen besökte vi onsdagsmarknaden i Icmeler, även detta är ett måste när man besöker trakterna kring Marmaris och Icmeler!
Där finns allt man kan tänka sig; kläder, skor, väskor, smycken, kryddor, handdukar och souvenirer i mängder! På torsdagar är det marknad i Marmaris, och den visade sig ligga alldeles intill vårat hotell - toppen!
 
Marknad i Icmeler
 
Vi åt mat på olika ställen under vår vecka i Marmaris; lunch åt vi oftast vid stranden och middag åt vi på olika ställen, oftast inom behagligt gångavstånd från hotellet.
Hittade två bra restauranger med riktigt bra priser på barnmenyn; på det ena stället kostade barnrätterna 3 TL ( = 12 SEK!) och på det andra stället åt barnen helt gratis! Det fanns dessutom en liten lekhörna på det ena stället och ett TV-spelsrum på det andra, så de allra flesta kvällar så varierade vi mellan dessa två restauanger.
Vi hann dock även prova ett par andra, då jag gillar att prova olika matställen samt maträtter under semestern.
Men ibland går bekvämligheten i första hand - speciellt då man reser ensam med två emellanåt vilda pojkar!
 
Vackra Marmaris och mysiga Icmeler är alltid ett kärt återseende, och jag kommer nog alltid att längta tillbaka dit, hur många andra vackra platser jag än besöker.
Återstår nu att se var nästa års resa går - om det blir ett återbesök i mitt älskade Turkiet eller om resan tar mig till något alldeles nytt ställe.
 
 

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0