Sälen sommar

Eftersom Sälen i Dalarna ligger mig varmt om hjärtat så vill jag inför stundande semestrar återigen tipsa om att Sälen inte bara är ett resmål värt att besöka vintertid, utan även under årets varmare månader!
 
Här kan den cykelintresserade cykla både downhill, crosscountry samt på landsväg. För barnen finns flera cykelland samt Valles Downhillbana.
Cyklar, hjälmar och övrig skyddsutrustning finns att hyra, mer om cykeluthyrning och cykling i Sälen läser du här.
 
Äldsta sonen i Lindvallen, Sälen sommaren 2012
 
 
 
Sönerna i liften på väg uppför fjället, Lindvallen sommaren 2012
 
 
För den vandringsintresserade så har Sälenfjällen flera vandringsleder att erbjuda, både för stor och liten! 
När vi besökte Sälen sommaren 2012 så var min yngste son lite drygt två och ett halvt år, och att fjällvandra med en sådan liten herre upplevde inte jag som något problem alls.
Dels så gick vi nedför det som vintertid kallas för Vallebacken, och så passade vi även på att besöka Trollskogen i Hundfjället vilket var en utmärkt vandringsled för de allra minsta!
Mer om fjällvandring i Sälenfjällen läser du här.
 
Trollskogen, Hundfjället sommaren 2012
 
Spelande troll i Trollskogen sommaren 2012
 
En liten vandrare på väg nedför fjället i Hundfjället sommaren 2012
 
Vilopaus i Vallebacken, Lindvallen sommaren 2012
 

Ett besök på Experium eller på Lindvallens Fäbod är tips på andra aktiviteter som passar barnfamiljen i Sälen sommartid. För att läsa mer om sommaren i Sälen så klicka här
Bokning av boende görs förmånligt på Skistar.com.
 

Clarion Hotell Örebro

Å jobbets vägnar så har jag under veckan haft äran att bo på Clarion Hotell i Örebro, och eftersom jag vill bli bättre på att införa hotellrecensioner i bloggen så börjar jag redan här och nu!
 
Clarion Hotell ligger centralt på Kungsgatan mitt inne i Örebro, med shopping och restauranger runt hörnet.
Du har gångavstånd till det mesta, inklusive de båda tågstationerna Örebro C och Örebro Södra, samt till Conventum och Örebro slott.
 
De rymliga standardrummen på Clarion Hotell består av två stycken enkelsängar alternativt en dubbelsäng. Badrummet var likaså rymligt och fräscht.
Det finns även superior samt deluxe dubbelrum för den som önskar en högre standard och comfort.
 
Den stora frukostbuffén serverade allt som hör en hotellfrukost till, med allt från croissanter, äggröra och färsk frukt till nygräddade pannkakor, stekt bacon och en mängd olika musli!
 
Hotellet har även en bar och restaurang samt träningsrum och relaxavdelning för den som vill lyxa till det lite extra under sin vistelse i Örebro.
 
(Bild lånad från www.nordicchoicehotels.se)
 

Sommaren 2013

Planerna inför kommande sommar börjar att arta sig så smått.
Jag har för första gången sedan jag började resa med barn beslutat mig för att överge chartern, och istället boka flyg och boende på egen hand.
Mycket för prisets skull - den regniga sommaren 2012 har i mina ögon resulterat i att charterpriserna ligger mycket högre än tidigare år, och jag som annars brukar kunna hitta resor till riktigt låga priser har inför denna sommaren haft svårt att hitta något prisvärt alls.
Jag har sällan eller aldrig behövt betala mer än 6500:- för mig och barnen för en veckas charter (flyg och boende), men i år har priserna stadigt legat kring det dubbla - minst.
Ett par enstaka datum och hotell har legat kring 10 000:-, men dock inget som jag har ansett varit värt pengarna.
 
Och som ensamstående tvåbarnsmor så har jag inte råd att anse något annat heller..! :-)
 
Därav har jag spenderat mången timme på att söka billiga resor på egen hand, och detta har nu resulterat i tre stycken flygbiljetter till Rom i Italien.
Därifrån har funderingarna kring boende gått. Min första tanke var att bo inne i Rom, i närheten av centralstationen Termini, för att därifrån ta oss med tåg till diverse badorter och stränder längs med Lazio-kusten under dagarna.
Dock har nu valet istället fallit på att eventuellt bo i Rom den första natten, för att sedan ta tåget till någon av badorterna längs med kusten och bo resterande nätter där.
 
När jag väl har kommit så långt i planerna så kvarstår endast valet av badort.
Terracina, Anzio och Sperlonga har jag kikat allra mest på, men även Fregene, Ladispoli och Gaeta.
Kraven på semesterort är två; vackra stränder samt smidiga förbindelser med Rom. Med två barn, barnvagn och resväskor vill jag inte göra det mer krångligt än nödvändigt, så därför är det extra viktigt att det är lätt att ta sig till resmålet samt att hotellet ligger relativt nära buss- och/eller tågförbindelser till huvudstaden.
Jag söker boende dels via Reseguiden.se samt Destination.se.
Booking.com tycker jag annars har ett bra utbud på boende i olika prisklasser, men även andra hotellsajter dyker upp ibland med bra och prisvärda alternativ.
Sedan så tycker jag att Tripadvisor är ett bra verktyg att jämföra olika hotell med, även fast man med tiden lär sig att ta de flesta omdömen med en nypa salt - särskilt dem av sämre slag!
 
Anzio (Bild lånad från www.in-italia.se)
 
    
Sperlonga (Bilder lånade från www.in-italia.se)
 
Var går Din resa i sommar?
 
 
 

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0