Sälen 2013

Sportloven runt om i landet närmar sig med stormsteg - och så gör även vår andra skidsemester för denna säsongen!
Vi åker upp till Lindvallen i Sälen över en weekend tillsammans med två andra familjer.
Att dela boende med släkt eller vänner är verkligen att rekommendera, då Du på så vis kan få ett pistnära, tipptoppboende till ett superpris!
Vi är totalt elva personer, varav fem vuxna, som delar på en stuga, vilket resulterar i att jag och mina barn endast betalar 1500:- för boende i Sälen torsd - sönd.
Jag tycker att det är toppen att kunna resa billigt, vilket såklart gör att vi har möjlighet att komma iväg oftare!
 
Lindvallen beskrivs som "det perfekta resmålet för barnfamiljen", med bland annat ett av Europas största sammanhängande barnskidområden med knappliftar, äventyrsområdet Valletorget och Lindvallen Pink Park.
I Lindvallen finns även den jättelika snögubben på toppen av Gustavsbacken. Spana in hur Valle bygger snögubben!
Lindvallen består av de fyra torgen Söderåstorget, Snötorget, Gustavstorget och Sälfjällstorget
Skiduthyrning finns vid samtliga torg, och skidskola finns vid de tre sistnämnda.
I Lindvallen, vid Snötorget, finns även Experium, med äventyrsbad, biograf, bowling, shopping och restauranger.
Väl värt ett besök!
 
Snögubben på toppen av Gustavsbacken, Lindvallen. (Bild från Skistar.com)
 
 
 

Drömmen om Disneyland Paris!

 
Ving har just nu en tävling där det gäller att blogga sig till Disneyland Paris! Detta passar mig och sönerna perfekt, då vi så sent som förra veckan kom överrens om att vår drömresa går just dit.
Yngste sonen, tre år, kan knappt bärga sig - tänk att få träffa Kapten Krok på riktigt! Största funderingen just nu hos den unge herr'n, är i fall man får gå ombord på Kroks skepp eller inte. 
Äldste sonen, åtta år, är mer fascinerad av de olika åkattraktionerna. Han är vanligtvis inte särskilt räddhågsen, men en del av attraktionerna tittar han på med skräckblandad förtjusning.
 
"I ett förtrollande kungarike inte alls särskilt långt bort faller en stjärna och din önskning går i uppfyllelse. I detta land lever Disneys klassiska hjältar och hjältinnor ett sagolikt liv som lyckligtvis aldrig tar slut".
 
Så beskriver Disneyland Paris sig själva, och jag har inga som helst tvivel på att det är sant.
Disneyland Paris finns något för alla åldrar och smaker; spännande åkattraktioner för de mest våghalsiga, hisnande äventyr för de allra minsta och upplevelser för hela familjen där drömmar om Dina favoritsagofigurer slår in.
Disneyland Park består av fem olika land: Main Street U.S.A, Frontierland, Adventureland, Discoveryland och Fantasyland. 
Något för alla smaker alltså, och i de olika landen finner Du mängder av olika attraktioner och äventyr! Vad sägs om It's a small world, Big Thunder Mountain, Space Mountain: Mission 2 - eller varför inte Pirates of the Caribbean?
Flyg till Landet Ingenstans med Peter Pan, besök Törnrosas förtrollade slott eller flyg en tur med elefanten Dumbo.
Eller varför inte göra ett besök på det spöklika Hollywood Tower Hotel och fall 13 våningar ner i en skenande hiss i The Twilight Zone Tower of Terror - om du vågar?
Eller gör dig redo för en hisnande åktur i Indiana Jones & the Tempel of Peril, där en skenande vagn far genom de gamla ruinerna i en rasande fart.
Eller möt alla de kända Disneyfigurerna från Dina favoritfilmer - kanske vill de ge Dig en kram eller en autograf!
 
Äventyren på Disneyland Paris är oändliga - och vill du, liksom vi, drömma dig bort bland de otaliga attraktionerna och upplevelserna så gör du ett besök här.
 
 
Jag och sönerna har redan hunnit drömma oss bort till denna sagolika upplevelse under ett flertal gånger; dels på Disneyland Paris' egen hemsida, samt hos Ving, som har skräddarsydda paket med alla typer av boenden - bara att välja och vraka bland en mängd sagolika hotell!
Vill Du bo i Vilda Västern så är Disney's Hotell Cheyenne det rätta valet för Dig. 
Drömmer Du om lyx och flärd med tinnar och torn så är det sagolika Disneyland Hotel boendet att satsa på.
Eller lockas Du hellre av äventyr, skatter och överraskningar - ja, då har Du möjlighet att bo på Algonquin's Explorers Hotel; hemmet för den legendariske upptäcktsresande Sir Archibal de Bacle.
Föredrar Du att uppleva staden Paris i samband med Ditt besök hos Disneyfigurerna så finns det en mängd utbud av boenden i olika prisklasser hos Ving
 
Möjligheterna är många, och just Din dröm om Disneyland Paris kan bli sann här!
 

Längdskidor

I helgen blev det äntligen en tur på längskidorna - första för denna säsongen!
Dock var det endast äldsta sonen som åkte; med tanke på att lillkillens ben fortfarande är i gips så fick vi nöja oss med en promenad istället.
 
Vi har tur och har fina skidspår nära hemmet, och nu längtar jag själv efter att få komma igång med längdskidåkningen riktigt ordentligt. 
Hade planer på att introducera längdåkningen även för lillkillen i år, men de planerna gick som sagt i stöpet. Jag misstänker därmed att även min åkning blir lidande denna säsongen, men tur att stora killen får njuta av skidorna i alla fall - när vi andra inte kan! 
 
 
 

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0