Lindvallen, Sälen 2013

Nu är sportlovet till ända för denna gång och vi är hemkomna från ytterligare en skidsemester, hela lilla familjen!
Spenderade en weekend i Lindvallen, Sälen, med ankomst på torsdagen och hemfärd på söndagen. Detta gav oss två heldagar i skidbacken, vilket var ganska så lagom även om en till dag inte hade varit helt fel!
Jag och barnen delade stuga tillsammans med två vänner till mig och deras familjer, vilket gjorde att vi fick en stor, fräsch stuga nära backen och till ett bra pris!
Vi bodde i Vasabyn, vilket ligger ett stenkast från Snötorget  där närmaste liftar och backar finns. Fräsch och rymlig tiobäddsstuga med två toaletter/duschar, tre sovrum (varav ett med dubbelsäng) samt skidförråd alldeles utanför dörren.
 
Vårt boende i Vasabyn, Lindvallen
 
Allra närmast vår stuga, runt Snötorget, låg en mängd knappliftar samt barnbackar, vilket alltid är bra att det ligger nära. En bit uppåt fjället låg ankarliftar och de större backarna, dock blev det dåligt med åka i dem för min del, på grund av stormiga väderförhållanden.
Via liftsystemet så var det lätt att ta sig bort till Gustavstorget, där även Valletorget och Vallebacken ligger.
Vid Valletorget har snögubben Valle (Lindvallens "ansikte utåt!") sina shower, samt att barnen kan "köra" pistmaskin och skoter. Fika går att köpa för billig penning för den som vill, och även korv för den som vill grilla själv.
 
Valles show på Valletorget
 
Idolmöte med snögubben Valle
 

Hela konceptet med snögubben Valle i Lindvallen (och trollet Vintra i Hundfjället!) är verkligen toppen för de mindre barnen tycker jag - min lillkille har pratat om Valle ända sedan vi kom hem från Sälen i julas, och idoldyrkan har inte blivit mindre sedan han träffade honom igen nu under sportlovet!
Alltid kul när det satsas på barnen - det underlättar en hel del för oss som reser till fjälls med barn.
 
Äldsta sonen är mer fascinerad av hopp och off pist-åkning, och i Lindvallens Pink Park trivdes han som fisken i vattnet, där det fanns hopp i alla storlekar!
 
Äldsta sonen i Lindvallen Pink Park
 

 
 
Ett annat av Lindvallens kännemärken är den jättelika snögubben på Gustavsbackens topp! Trots ett hemskt stormigt väder under vår helg i Lindvallen så tog vi oss upp till den blåsiga toppen några gånger, för att känna på den stora snögubben som vi hittills enbart har sett på bild.
Här är beviset:
 
 
 
Nu är vintersäsongen i Sälen över för vår del i år, men redan nu kan du boka nästa säsongs boende här, för den som vill vara ute i god till och kunna välja och vraka bland stugorna och lägenheterna.
Om ekonomin tillåter så åker jag och barnen tillbaka till Sälen redan i sommar. Läs mer om Sälens sommarprogram här eller läs om vår vistelse i Sälen sommaren 2012.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0