Ramsvik sommaren 2013

Jag har av olika skäl varit dålig på att skriva inlägg de senaste månaderna, men nu tänkte jag försöka att rycka upp bloggen en smula - det är ju trots allt jätteroligt att skriva, och jag vill dessutom dela med mig av de resor, utflykter och äventyr som jag och min lilla familj gör!
 
I somras, strax efter midsommar, så var vi till Ramsviks camping i Bohuslän i några dagar. De hade ett specialerbjudande med övernattning söndag-onsdag efter midsommar, med rabatterade priser på stugor i olika prisklasser.
Vi bodde i en sjöbodstuga för 2+1 personer; en jättegullig liten stuga på sex kvadratmeter plus ett lika stort sovloft med 2+1 bäddar. Räckte gott åt oss (en vuxen och två barn)!
 
Ramsvik stugby och camping är ganska så liten till ytan - men oj vilken charm den har med ett pärlband av röda stugor som löper längs hela campingen - en riktig västkustidyll!
Campingen ligger alldeles vid havet, med klippor, badstrand och krabbfiskebrygga. En restaurang med glassbar finns där också, samt en liten butik med det allra nödvändigaste.
 
Stugor finns i alla storlekar; från två bäddar upp till sju.
Platser för husvagn finns också, samt möjlighet att hyra villavagn.
 
Det stora nöjet för barnen på Ramsvik är förstås krabbmete; krabbfiskespö, hinkar och håvar finns att köpa i campingens butik, och sedan ligger barnen på mage på bryggan resten av semstern och spanar efter krabbor, sjöstjärnor och maneter!
En lekplats finns där ocks, alldeles intill krabbfiskebryggan och badstranden.
 
Ett tips för den som vill ge sig ut på äventyr är att gå en av de vandringsleder som finns; de har sin utgångspunkt alldeles intill campingen, och sedan går du ut över klipporna - det finns olika längd och svårighetsgrad på de olika lederna.
Jag kan verkligen rekommendera alla som besöker Ramsvik att gå på en vandringstur - något utav det häftigaste jag har gjort, och en enormt vacker miljö!
Tyvärr hade jag inte med mig kameran på den längre turen, så ni får hålla till godo med bilder från den kortare.
 
En sak är dock säker; till Ramsvik längtar jag tillbaka!
 
På vandringstur
Vy över Ramsviks stugby o camping
 
Yngste sonen i fiskartagen
 
Vy från stranden
 
 
Vy över krabbfiskebryggan
 
 
 
 
Fångst
 
 
 
Att vandra längs med dessa klippor - ett äventyr!
 
 
 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0