Romme Alpin januari 2014

För en vecka sedan så gjorde jag och sönerna ett besök på Romme Alpin utanför Borlänge. Vi åkte dit över dagen - vi bor som tur är endast ca en timmes bilväg därifrån, vilket gör det smidigt att åka över dagen för en dags skidåkning i backarna!
 
Jag har besökt Romme Alpin flera gånger innan jag fick barn, och även en gång för ett par år sedan med äldste sonen. I år var det dock premiär även för lillkillen (nu drygt fyra år) och jag måste säga att Romme Alpin är den perfekta anläggningen när du har en liten med dig som precis är i början av sin slalomkarriär! Anläggningen har ett stort utbud av mycket lätta och lätta nedfarter (gröna respektive blåa backar på pistkartan), och ett plus är att de är riktigt långa så det tar sin tid att åka ner vilket jag tycker är bra så att man slipper stå i liftkö under större delen av besöket. De gröna nedfarterna var perfekta för min yngste juvel, och även någon blå backe funkade bra. Han har så sent som i julas lärt sig att åka ordentligt, och numer både bromsar och svänger han själv - vilket underlättar åkningen betydligt för mig som förälder som slipper trassla med sele eller ha honom hållandes i min stav.
 
Ensamma i backen! - Romme Alpin januari 2014
 
Det finns gott om matmöjligheter i Romme, och även matsäcksstuga för den som föredrar medhavd matsäck.
Skiduthyrning finns också såklart, och även möjlighet att bo kvar på anläggningen om man vill stanna en längre tid än endast över dagen.
Läs mer om Romme Alpin och planera ditt besök här.
 

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0