Hundfjället, Sälen julen 2013

Sent om sider så kommer här en rapportering från vår senaste skidsemester som gick av stapeln i julas. Som vanligt gick färden till Sälen och Hundfjället, dit vi har varit flera gånger de senaste åren.
Vi bodde i Blå Husen, som är flerfamiljshus med fyrbäddslägenheter, belägna ett par hundra meter från närmaste lift. Lägenheterna är små men passar mig och mina två barn perfekt!
 
Hundfjället är den av Sälenfjällens destinationer som jag tycker passar bäst om man reser med barn - nog för att Lindvallen brukar beskrivas som barnfamiljernas eldorado men jag tycker ändå att Hundfjället är snäppet bättre med Trollskogen, närheten till Tandådalen och ett bra utbud v backar för både stora och små. Det är dessutom lagom stort och med backar som passar de flesta, oavsett om du är en erfaren skidåkare eller nybörjare. Vill man ha fler brantare backar så ligger Tandådalen en knapplift bort; mycket smidigt att åka emellan de båda anläggningarna.
 
Trollskogen är både min och barnens favorit, och består egentligen av flera delar lagom plan backe, kantad av diverse tomtar och troll och andra väsen, med ljudeffekter som gör att det känns som att du är bland riktiga troll! Kvällstid tänds stämningsfull belysning i backen, och för den lite våghalsigare så går det att åka utanför pisten i diverse små hopp inne i skogen.
 
Småtrollens hus, Trollskogen
 
Retsamma kråkor, Trollskogen
 
På väg ut ur småtrollens hus
 

Min yngste son, nu fyra år, gick i Skistars skidskola och som alltid så var det en toppenbra skidskoleledare som verkligen hade bra hand med barnen! Efter våra dagar i Sälen i julas så kunde min lillkille bromsa själv, och efter ett par dagar så kunde han åka utan vare sig sele eller annat stöd. Tilläggas skall att vi någon månad senare besökte Romme Alpin i Borlänge (se tidigare inlägg) och från ingenstans så kunde lilleman även svänga helt själv, och for som ett jehu nedför backarna!
 
Skidskola, Hundfjället
 
Trollskogen
 
 
Hundfjället, Sälen
 
 
Hundfjället
 
Vy över Hundfjället
 
Vy över Hundfjället
 
Sönerna i Hundfjället
 
På väg uppför
 
Barnområdet, Hundfjället
 
 
Äldsta sonen på väg upp
 
 
 
 Sälen ligger mig varmt om hjärtat just för att de har ett bra utbud av områden och backar, och ovsett om du är en van skidåkare eller inte så finns det alltid backar som passar just dina önskemål. Det är även bra för oss småbarnsföräldrar med ett stort fokus på de små, vilket jag tycker att Skistar och Sälen har, med barnområden på samtliga destinationer i Sälenfjällen.
 
Nu närmar sig sommaren med stormsteg och för den som är sugen på Sälenfjällen och dess aktiviteter sommartid så gör ett besök hos Skistar.com samt håll utkik efter inlägg här på bloggen framöver! Gå även gärna in och kika på mina tidigare inlägg om sommar i Sälen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0