Naturhistoriska riksmuséet, Stockholm

På påsklovet gick turen till Stockholm och Naturhistoriska - för vilken gång i ordningen vet jag inte, men nu var det ett par år sedan vi var där och framför allt för femåringen så var det mesta nytt och spännande, men även elvaåringen var efteråt mycket nöjd med dagen och visade stort intresse för de olika utställningarna.
 
Muséet är stort och denna gången varken hann eller orkade vi gå igenom allt. Avslutade dock dagen med en filmvisning på Cosmonova - intressant för både barnen och mig som vuxen. Det finns flera olika filmer att välja på och åldersgränsen är fem år så i år var det första gången som yngste sonen fick vara med. 
 
Naturhistoriska är som sagt ett stort museum och vill man gå igenom hela muséet så räkna med en heldag. På muséet finns både restaurang samt utrymmen att äta och värma medhavd matsäck, och det finns även förvaringsskåp att låsa in ytterkläder och väskor i.
 
Mer information inför besöket på Naturhistoriska riksmuséet hittar du här.
 
Naturhistoriska muséet, Stockholm

Tandådalen, Sälen julen 2014

I julas var det dags för oss (mig och de två sönerna) att återvända till Sälen för lite skidåkning.
Denna gången hade jag hittat boende i Orrliden, som är beläget någon kilometer från Tandådalens skidanläggning. "Stugan" bestod av källarvåningen av en större stuga, och den innehöll tre bäddar, ett litet kök, matplats, torkskåp, badrum och TV-soffa - perfekt för oss, och särskilt till priset på strax över 2000:- för en vecka!
För att komma till backen så gick det dels skidbussar alldeles utanför stugan, men trots detta så valde vi att ta bilen då jag inte ville ha några busstider att passa.
Utan skidor och skidutrustning så var det gångavstånd till Tandådalens backar, och det gick en fin gångväg längs med bilvägen från stugområdet ända fram till Tandådalen. För den som gillar att åka längdskidor så fanns det flera olika spår i området också.
 
Även Hundfjällets skidanläggning ligger i närheten av vår stuga och Tandådalen (för den som vill går en förbindelselift mellan de båda anläggningarna), och även om jag gillar Tandådalen så tycker jag att Hundfjället har snäppet lämpligare backar för de mindre barnen, så det flesta av dagarna spenderade vi i Hundfjället - även om vi åkte i Tandådalen också. Hundfjället har dessutom Trollskogen som barnen gillar - och icke att förglömma snögubben Valle och hans show!
 
Även om Hundfjället är min personliga favorit som småbarnsförälder så har samtliga Sälenfjällens (Skistars) anläggningar - Lindvallen, Högfjället, Tandådalen och Hundfjället - ett bra utbud av både barnbackar och aktiviteter för de yngre. Jag tycker även att Skistar har ett bra utbud av boenden; allt från små billigare stugor till stora lyxigare varianter. Bra med valmöjligheter så att även vi som reser med begränsad budget har möjlighet att åka till fjällen!
 
Valle o yngste sonen.
 
På Hundfjällets topp.
 
Trollskogen, Hundfjället
 
Orrliden, Tandådalen.
 
På Tandådalens topp.
 
Hundfjället.
 
Trollskogen, Hundfjället
 
Orrliden, Tandådalen en tidig morgon.
 

För dig som vill boka vinter- eller sommarsemester i Sälenfjällen kan besöka Skistars hemsida, och här kan du även läsa mer om alla Skistars destinationer.
 
 

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0