Oslo julen 2015

Da'n före da'n före doppareda'n var det dags för mig och barnen (6 resp. 11 år) att återse den norska huvudstaden igen. Denna gången för att se talkshowen I kveld med Ylvis Unicef Special spelas in, med mina favoritnorrmän Vegard och Bård Ylvisåker!
Efter att tidigare både ha flugit och åkt bil till Oslo så testade vi denna gången att ta tåget; mestadels med tanke på priset vilket inte alls behöver bli särskilt dyrt om man är ute i god tid och bokar. SJ släpper de billigaste biljetterna cirka tre månader innan avresa och bokar man där omkring så går det att åka mellan Stockholm och Oslo för ett par hundralappar, vilket jag tycker är jättebilligt. Det är även smidigt att ta tåget då det dels tar dig rakt in på Oslo Centralstation och dels är det skönt att slippa köra bil och resan blir således mer avkopplande för mig som ensam vuxen i familjen. Jag hade packat ner både surfplattor, Nintendo DS, tidningar, spel och pysselgrejer till barnen, så även om resan tog sina ibland ganska så långsamma timmar så fick vi ändå tiden att gå. Vi fick dessvärre uppleva förseningar på både dit- och hemresan, men SJ's kundtjänst löste det förvånansvärt smidigt då jag ringde dit, och de bokade om oss så att vi kom både till Oslo i tid, samt hem igen utan några större problem. Med lite is i magen så löser sig det mesta!
 
Väntar på att få kliva ombord på tåget, Oslo S.
 
Oslo Centralstation
 
På tåget
 
Vi anlände till Oslo klockan 16:00 och gick då direkt till vårt boende Scandic Byporten och checkade in. Här har vi bott vid ett tillfälle tidigare och hotellet ligger vägg i vägg med centralstationen vilket jag tycker är jättesmidigt, särskilt när man reser med barn och inte är sugen på att gå några längre sträckor för att nå boendet. Vi bodde, liksom förra gången, i ett familjerum med våningssäng och håller man utkik efter rabatter och erbjudanden på Scandics hemsida så går det att boka till mycket förmånliga priser - och frukost är alltid inkluderat på de flesta Scandichotell!
 
Familjerum på Scandic Hotell Byporten
 
Scandic Hotell Byporten - vägg i vägg med Oslo S o shoppingcentret Byporten

 
Shoppingcentret Byporten o Scandic Hotell Byporten
 
Efter att ha ätit middag så gick vi till Folketeateret ett par gator bort för att se bröderna Ylvisåker och deras TV-show I kveld med Ylvis. Väl värt att åka ända till Norge för att se dem - precis som förra gången!
 
 
Folketeateret, Oslo
 
TV-inspelning I kveld med Ylvis, Folketeateret, Oslo
 
I kveld med Ylvis
 
I kveld med Ylvis
 
I kveld med Ylvis
 
Dagen därpå, efter att ha avnjutit Scandics suveräna frukostbuffé så hann vi inte mer än en mindre sväng på sta'n i Oslo, innan det var dags att bege sig till tågstationen och påbörja vår resa hem till Sverige igen.
Trots att detta var vårt tredje besök i den norska huvudstaden så är jag inte på långa vägar färdig med den - det finns fortfarande mycket kvar att se och uppleva, och nu återstår bara att se när nästa Oslobesök blir av!
 
 
 
 
 
 
 

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0