Dalahästtillverkning, Nusnäs

Om ni har vägarna förbi Rättvik eller Mora i Dalarna så kan jag rekommendera ett besök på dalahästtillverkningen i Nusnäs. Här får man se hur dalahästarna (samt dalatupparna och dalagrisarna..!) täljs samt målas, och det finns även möjlighet för barnen att måla sin egna dalahäst. Det finns även souvenirbutiker samt cafeteria. Väl värt ett besök!
 
Dalahästtillverkning i Nusnäs (bilder från 2014)

Sagobyn, Mora

Om ni är i närheten av Rättvik/Nusnäs/Färnäs/Mora i Dalarna så vill jag rekommendera ett besök på Sagobyn/Vålbäckens Stugby som ligger mellan Rättvik och Mora, om man svänger av mot Nusnäs/Färnäs. En mycket mysig liten stugby med sagotema - väl värt ett besök även om man inte har för avsikt att bo över i stugbyn!
Vi svängde förbi här på vår väg hem från Sälen - jättemysigt! Fika och våfflor finns att köpa och de har även loppis.
 
 
 
 
 
 
 
 
Sagobyn/Vålbäckens stugby, Mora

Sälen sommar 2015

Sälenfjällen är inte bara ett populärt resmål vintertid utan går även alldeles utmärkt att besöka under sommaren - främst om du är intresserad av cykling och/eller vandring men det finns även annat att sysselsätta sig med och uppleva utan att snön ligger vit på fjället. 
 
Vi bokade, som vanligt, boende via Skistar och jag tycker att Lindvallen är det bästa alternativet att bo på under sommaren då det är där downhillcyklingen finns samt att det finns ett bra utbud av cykelleder för den som är intresserad av crosscountrycykling. Den sittlift som är öppen sommartid - Gustav III - ligger även i Lindvallen (vid Gustavstorget), vilken är bra att ha relativt nära både om du vill ta dig upp till toppen med cykel eller för att vandra.
 
Äldsta sonen, 11-åringen, började vår vistelse med att få 1,5 timmes introduktion i downhillcykling av en av Skistars duktiga instruktörer. Detta till en kostnad av 200:-, vilket kan rekommenderas dels om du är ny på cykel i backen samt att det var ett sätt för sonen att kunna cykla downhill utan mig och lillebror, som än så länge är lite för oerfaren för att ta sig nedför de stora backarna på cykel. 
 
Det finns dock några enklare och även kortare cykellleder som passar de mindre barnen, samt att det vid Gustavstorget finns ett cykelland samt mindre downhillbana för de allra minsta; Valles downhill
 
 
 
 
 
Valles downhillbana
 
Valles downhillbana
 
 
 
 
 
Sälen bikepark
 
Sälen bikepark
 
Att vandra genom Trollskogen, besöka Lindvallens fäbod eller bada på Experiums äventyrsbad är exempel på andra aktiviteter i Sälen sommartid, och vill du läsa mer om vad Sälenfjällen kan erbjuda under sommaren samt boka så besök Skistars hemsida.
 
Sälen bikepark                                                      Trollskogen, Hundfjället
 
Trollskogen
 
Trollskogen
 
Trollskogen
 
 
Hundfjället
 
 
 

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0