Paris och Disneyland sommar 2015 - planering och tips!

I sommar bär det av en andra gång till Paris och Disneyland för vår del, och här hemma har planeringen av resan så smått börjat!
Att resa till Disneyland Paris en hel familj kan bli väldigt dyrt - men det kan också gå att komma undan billigare, enligt min erfarenhet! Flera researrangörer säljer färdiga paket till Disneyland Paris, vilket brukar inkludera boende nära parkerna samt inträdesbiljett för hela vistelsen. Dessa paket går även att köpa direkt via Disneyland Paris' egen hemsida. För oss lönar det sig dock inte att boka dessa paket; dels är boendealternativen som ingår i paketen de dyraste alternativen runt Disneyland, och dels så skiljer det sig inte prismässigt åt för oss att köpa inträdesbiljetter till parkerna själva via hemsidan mot att boka en paketresa där de "ingår" i boendekostnaden.
 
Boende vid Disneyland Paris går att boka i princip hur billigt som helst - beroende på hur pass nära parkerna du önskar att bo. Det finns ett stort urval av boenden en eller två RER-stationer (pendeltåg) från Disneyland, och flera av hotellen har gratisbussar som tar sina gästerna till och från parkerna. Dessa hotell går att boka via de flesta hotellsajter, själv har jag två år på raken bokat via Sembo men de går även att boka via exempelvis Booking.com, Hotels.se eller Ticket Resebyrå, alternativt via hotellens egna hemsidor. Utöver de hotell som ligger någon pendeltågsstation från Disneyland så finns det ett stort utbud av hotell som ligger en kort tur med buss från parkerna; det går gratisbussar alldeles utanför Disneyland och de avgår vanligtvis flera gånger i timmen och går mellan hotellen och nöjesparken. Ett av dessa hotell bodde vi på förra året och vi betalade ca 1000:- för ett trebäddsrum inklusive frukost, och på hotellet fanns flera restauranger, äventyrsbad, bio, Disneyshop och lekland och lekplats. Med buss tog det ca tio minuter att ta sig till och från Disneyland. I år har vi bokat ett av grannhotellen för samma pris, och även här finns restauranger och Disneyshop och vi har bokat med frukost, vilket jag tycker är mest praktiskt. De dyraste hotellen är Disneylands egna temahotell, och de är dessa som är bokningsbara som paket, vilket jag har beskrivit ovan, vilket säkerligen kan löna sig för en del familjer; särskilt om ni har tänkt att stanna flera dagar på Disneyland. 
Så att bo på/vid Disneyland kan med andra ord var hur billigt som helst - eller hur dyrt som helst, det är du själv som väljer, men oavsett hur din budget ser ut så är det alltid värt att surfa runt på olika hotell- och bokningssajter och se över alternativen. Var är det smidigast att ta sig? Ingår det frukost? Vilka andra faciliteter finns på hotellet?
 
Inträdesbiljetter till Disneyland Paris går smidigt att boka via hemsidan, och här finns även olika erbjudanden såsom "köp tredagarsbiljett och betala för två", vilket lönar sig om du har tänkt att spendera flera dagar på Disneyland.
 
Flyg till Paris bokade vi redan förra sommaren, till ett pris av drygt 700:- per person, så här går det med andra ord att komma billigt undan beroende på när du har tänkt åka och när du bokar. Att söka runt och hålla koll regelbundet är mitt bästa tips avseende att hitta billiga flygbiljetter! Prova även olika avresedagar; det kan vara billigare att resa exempelvis en måndag än en fredag - prova dig fram. 
 
Vi har även, liksom förra året, tänkt att spendera en och en halv dag inne i Paris för lite sightseeing och för att få ut mesta möjliga av vår tid så planerar jag gärna i förväg vad vi har tänkt att se och göra. Här är reseguiden "Med familjen i Paris" ovärderlig - verkligen toppen när du reser med barn!
 
Söker du mer inspiration och information om familjesemester i Paris och på Disneyland så se mina tidigare inlägg i kategorin "Paris" respektive "Disneyland".
 
Glöm nu inte att rösta på mig som Årets reseinspiratör hos Apollo - tycker du att min blogg är en bra inspirationskälla när du ska resa med familjen så rösta här! Tack! 
 
 

Omröstning Årets reseinspiratör!

Jag är nominerad i Apollos tävling Årets reseinspiratör, i kategorin Familjeresor, så gå gärna in och rösta på min blogg där! Länk till omröstningen hittar du här.
 
 
 
 

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0