Romme Alpin

På jullovet var jag och de båda sönerna till Romme Alpin över dagen för att åka skidor. Det bästa med Romme, förutom variationen på svårighetsgrad på nedfarterna, är helt klart läget; Romme Alpin ligger alldeles utanför Borlänge och från där vi bor så tar det bara ca en timme att åka dit. Perfekt avstånd om man vill göra en dagstur!
 
När vi var där i slutet av december hade de endast hunnit öppna omkring hälften av de ca 30 nedfarterna men för vår del gjorde det ingenting då det fanns gott om olika alternativ för oss att välja på ändå. När jag tittar på Rommes hemsida idag så är dock merparten av backarna öppna.
 
Skiduthyrning finns på Romme Alpin och även olika övernattningsmöjligheter för den som vill bo kvar. I matväg finns olika alternativ, bl.a. en toppstuga samt våffelstuga belägna högst uppe på toppen. För den som har egen mat med så finns matsäcksstuga/värmestuga, och även möjlighet att grilla korv för den som vill.
 
Med barn i varierande åldrar så är Romme Alpin ett bra alternativ då även de lättare nedfarterna passar lite duktigare åkare - ett plus är även att nedfarterna är riktigt långa vilket ökar tiden i backen och minskar tiden i liften.
 
För mer information om Romme Alpin se deras hemsida här.
 
Romme Alpins topp.
 
I backen på Romme Alpin
 
Romme Alpin
 
Sönerna i backen
 
Sönerna i backen
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0