Ladispoli, Italien

I samband med vårt besök i Rom tidigare i sommar så tog vi tåget till den lilla badorten Ladispoli, ca 40 minuters resa från den italienska huvudstaden. Vi åkte dit på förmiddagen och tog tåget tillbaka till Rom framåt kvällen. För mig och två barn kostade tågresan ca 7-8 Euro enkel resa. Biljetter köpte vi i automater på respektive tågstation. Glöm inte att biljetten sedan ska stämplas på perrongen innan ombordstigning - det visste vi inte om när vi var i Italien för några år sedan och fick då betala "böter" till konduktören. Ops!

Ladispoli är en jättetrevlig och vacker badort och från tågstationen gick vi en gata ner som ledde oss direkt till stranden och havet. Gatan kantades av butiker och restauranger och jag kan tänka mig att staden under högsäsong är välbesökt av semestrande italienare. När vi var där var det dock ganska så lugnt med tanke på att italienarna inte hade sommarlov och semester än.

 Tågstationen i Ladispoli

Vi valde en del av stranden på måfå, med tillhörande restaurang, lekplats och kiosk som serverade glass och enklare maträtter. Solstolar fanns att hyra och det fanns även toaletter och dusch. Badvakt hade de också!

Stranden i Ladispoli
 
Lekplats på stranden
 
Vågorna gick höga och det var röd flagg den dagen vi var där, men barnen och flera andra besökare badade i strandkanten och båda sönerna spenderade timmar med att hoppa i vågorna! Äldsta sonen fann även en vän i en italiensk pojke som var där med sin familj.
 
Barnen badar i havet i Ladispoli
 
 
 
 
Havet och stranden i Ladispoli
 
Om man vill göra en dagsutflykt med bad under tiden man besöker Rom så kan jag absolut rekommendera Ladispoli, eller Anzio som vi var till för några år sedan. Jag har även haft ögonen på Santa Marinella som ligger endast en kort resa från Ladispoli. Vill man göra vistelsen längre så finns det hotell att boka på exempelvis Booking.com eller Hotels.se. Även Sembo har ett relativt gott utbud av hotell på olika badorter i Italien.

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0