Oslo mars 2016

På sportlovet var det dags för en snabbvisit till Oslo igen för mig och sönerna (6½ respektive snart 12 år gamla). Även denna gången var syftet med resan att se bröderna Ylvisåker och deras TV-show I kveld med Ylvis. Showen spelas in på Folketeateret som ligger endast en kort promenad från Oslo Centralstation, och jag hade för bekvämlighetens skull bokat in oss på Clarion Collection Hotel Folketeateret som ligger i samma byggnad som Folketeateret. Vi behövde med andra ord inte ens gå utanför ytterdörren för att komma dit utan behövde bara korsa den s.k Passagen för att komma till TV-inspelningen.
 
Folketeateret framme till höger och Clarion Collection Hotel Folketeateret till vänster.
 
Vi flög från Stockholm Arlanda kl 17:30 med Norwegian och vi landade på Gardermoen vid kl 18:15. Flygbesättningen var jättetrevliga mot barnen och kapten Andreas visade dem cockpit - jag trodde aldrig att jag skulle få med dem därifrån! Då vi reste med endast handbagage så var det jättesmidigt att ta sig till Flytoget, som på 20 minuter tog oss in till Oslo C.
 
Snart på väg upp i luften med Norwegian.
 
Jag betalade ca 1600:- för hotellet, vilket i mina ögon är i dyraste laget för en hotellnatt, men då ingick förutom frukosten även kvällsmat som vi intog direkt vid ankomsten till hotellet. Vi sparade även in de 90NOK som vi annars hade behövt betala för garderoben på Folketeateret men eftersom vi nu bodde i samma byggnad så gick vi dit utan ytterkläder.
 
Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo.
 
Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo.
 
Om man som jag reser på en budget så är det ett tips att prova lite olika alternativ då man söker priser på hotell när man reser med barn. Hos vissa hotellkedjor sover barnen gratis i förälders säng upp t.o.m. 12 år, medan de hos andra måste ha en egen säng från lägre ålder. Det kan alltså löna sig prismässigt att välja "Förälders säng" istället för "Egen säng" till barnen - många gånger ställer dessutom hotellet in en extrasäng även om man egentligen inte har betalat för det. Annars brukar det gå alldeles utmärkt att sova en vuxen och två barn i en dubbelsäng.
 
TV-showen, som var den tredje i ordningen för min del, var som vanligt bra - även om yngste sonen somnade i mitt knä under tiden. Det var sent på kvällen och han var trött efter flygresan, som även om den inte var lång tar på krafterna med all förväntan som resandet innebär.
 
Inspelning av I kveld med Ylvis.
 
Dagen därpå avnjöt vi en fantastisk frukostbuffé på hotellet och därefter begav vi oss tillbaka till Oslo Central igen för att ta Flytoget tillbaka ut till flygplatsen. Vi checkade även denna gången in på flyget redan på Oslo C innan vi klev på tåget till flygplatsen - jättesmidigt! Väl framme på Gardermoen visades vi fram till en särskild familjeingång vid säkerhetskontrollen och personalen (en svensk man till lillkillens stora fascination!) var så trevlig och svarade på sonens alla frågor.
Trots att flyget blev en timme sent från Oslo så gick hemresan smidigt och strax före kl 14:00 var vi nere på svensk mark igen.
På återseende Oslo!
 

Ensamma mammans värld; om att resa ensam med barn

En enföräldersfamiljs resor och äventyr!

RSS 2.0